Norra miljardäri surm šokeeris olümpiasõitudeks valmistuvat Johaugi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Norra meedia teatas täna, et elavate seast lahkus ärimees Torbjörn Johannson, kes toetas jõuliselt ka murdmaasuusatamist. Temalt said rahalist tuge nii Marit Björgen kui ka Therese Johaug.

73-aastane ärimees leiti enda kodust surnuna ning eelnevalt ei teavitanud mees üheski tervisemurest. Johannsoni perekond on Norra üheks rikkmakaks. Nende perekonna väärtuseks hinnatakse viis miljardit eurot.

Johannson oli väga suur spordihuviline, kes panustas just kõige enam murdmaasuusatamisele. Ta toetas Norra suusatamise suurimaid tähtesid Björgenit ja Johaugi. Ta oli sportlastega ka väga lähedaseks saanud, sest nende koostöö algas juba 2007. aastal.

Eriti lähedaseks said Johaug ja Johannson 2017. aastal, sest ärimees oli üks ainsatest inimestest, kes sportlase kõrval seisis ka dopinguskandaali ajal. Ta ei lõpetanud ka tema toetamist, olgugi, et Johaugile määrati võistluskeeld.

«Eelmisel nädalal küsis Torbjörn minult, kas Theresega on ikka kõik enne olümpiamänge korras. Meil oli Itaalias väga keeruline, sest koroonaviirus raputas meid päris karmilt,» rääkis Johaugi mänedžer Jörn Ernst.

Mänedžer kinnitas, et Johaug oli surmauudist lugedes täiesti šokeeritud. Ta ei mõistnud kuidas elujõuline mees nõnda ootamatult elavate seast lahkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles