Varuvõistleja? 43-aastane Soome olümpialegend lendas Pekingisse

Postimees Sport
Copy
Hannu Manninen 2018. aastal Pyeongchangi olümpial.
Hannu Manninen 2018. aastal Pyeongchangi olümpial. Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS/Scanpix

Endine Soome kahevõistleja ja 2002. aasta Salt Lake City teatesõidu olümpiavõitja Hannu Manninen on pärast 2018. aastal lõppenud sportlaskarjääri hakanud lennukipiloodiks. Finnairi kaptenina reisis ta Helsingist Pekingisse sama lennuga, kus olid pardal ka Soome kahevõistlejad, kellega koos tehti ka pilti.

Kolmapäeva õhtul Helsingist väljunud Finnairi Pekingi lennul viibis ka lennukipiloot Manninen, kuid reisi Hiinamaale tegi ta kaasa reisijana, pardameeskonda kuulus ta aga tagasilennul Soome. Nii sai endine suusalegend natuke muljetada Soome kahevõistlejate Ilkka Herola ja Eero Hirvoneniga.

Praegused sportlased naljatlesid, et kus küll on Mannineni vormiriietus, sest mees oli pildil kampsunis, mitte piloodivormis. Samas võib sellest ka välja lugeda, et kas endise tippsportlase spordirõivastus jäi koju või on pagasiga kaasas?

Manninen võitis sportlaskarjääri jooksul olümpialt täiskomplekti medaleid. Kahevõistluse teatevõistkonnaga kulla 2002. aastal Salt Lake Citys, neli aastat varem Naganos hõbeda ja 2006. aastal Torinos pronksi. Tema viimaseks olümpiaks jäi neli aastat tagasi toimunud Pyeongchang.

Lisaks olümpiamedalitele on tal neli MM-kulda ja neli MK-sarja üldarvestuse esikohta. MK-etappe võitis ta ühtekokku 48, mis on jätkuvalt kahevõistlejate rekordiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles