PM PEKINGIS ⟩ Suusatajate vastased olümpial: aeglane lumi, karge pakane ja jäine tuul

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Mõned sportlased tegid n-ö lahtisõitmist lausa talvejopes. Seda siis Zhangjiakous valitsevate külmakraadide tõttu.
Mõned sportlased tegid n-ö lahtisõitmist lausa talvejopes. Seda siis Zhangjiakous valitsevate külmakraadide tõttu. Foto: MARKO DJURICA

Pekingi olümpial ei tule murdmaa- ja laskesuusatajatel rinda pista mitte ainult konkurentidega, vaid ka ilmaoludega. Nimelt püsib termomeetripügal Zhangjiakou olümpiaorus pidevalt alla kümne külmakraadi, langedes pärast päikeseloojangut pigem isegi teise kümne lõppu. Kirsiks tordil on sealjuures regulaarsed tuuleiilid, mis orupõhja jäiselt paitavad, ning aeglane kunstlumi.

Säärane info oli nii eestlastel kui ka teistel koondistel mõistagi ette teada, kuid kohapeal selle kõige kogemine oli ikkagi teistmoodi kogemus. Ennekõike jahmatas meie sportlasi just siinse lume aeglus. «Euroopas midagi sellist pole,» tõdesid laskesuusataja Tuuli Tomingas ja murdmaasuusataja Keidy Kaasiku justkui ühest suust.

Ent nemad on Zhangjiakous olnud praeguseks üle nädala ning näinud olümpiaoru erinevaid tahke. Suurem osa Eesti koondisest jõudis Hiina aga teisipäeval ning nemad oludest (veel) nii šokeeritud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles