PM PEKINGIS ⟩ Sildaru ja Selevko elasid olümpiale tulles üle koroonaehmatuse

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Maddie Meyer

Iluuisutaja Aleksandr Selevko ja freestyle-suusataja Kelly Sildaru elasid Pekingisse jõudes üle paraja ehmatuse, kui nende lennujaamas antud esimene koroonaproov osutus ebapädevaks. 

See tähendab, et tegemist polnud ei negatiivse ega positiivse prooviga, vaid selle põhjal polnud lihtsalt võimalik järeldusi teha.

Täna toimunud pressikonverentsil selgitas Sildaru juhtunu tagamaid. «Esimene info jõudis saabumise päeval, juba paar tundi hiljem. Kõigepealt oli minu proovi vastus ebatäpne, aga samal õhtul võeti minult teine proov. Õhtul sain teada, et see on negatiivne ja siis järgmisel hommikul tuldi ka testima ja selle sain eile lõunast kätte. Kell 16–17 olin vaba. Niiakua pidin toas istuma ja kusagil käia ei saanud,» rääkis Sildaru pressikonverentsil.

Mis mõted tekkisid, kui selline vastus tuli? «Ma ise polnud väga mures, kuna kiiresti tuli info, et teistel (koondistel – toim) on ka olnud probleeme. Siis mõtlesin, et see on pigem testijate enda probleem, mitte minu. Muidugi, ma pesin enne testi andmist ka hambaid, seega jõudsin mõelda, et äkki see oli probleemiks? Korraks ikka mõtlesin asju, aga polnud otseselt mures,» rääkis Sildaru, et ka teiste riikide sportlaste seas on sääraseid probleeme ette tulnud.

Kuna koroonaviiruse vastased ennetusmeetmed on Hiinas aga ülimalt kõrgelt, pidid mõlemad sportlased pärast seda kaks päeva hotellitoas istuma ning andma igaks petteks kaks järjestikust negatiivset koroonaproovi, kuni nad olümpiamulli n-ö vabaks lasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles