JÄRELVAADATAV Šveitsi pidu jätkus alpi kahevõistluses, Ledecka jäi esimesena medalita

Postimees Sport
Copy

Neljapäeval selgus olümpiavõitja mäesuusatamise naiste Alpi kahevõistluses. Pärast kiirlaskumist alles 12. kohta hoidnud šveitslanna Michelle Gisin suutis olümpiavõidu koju viia.

Slaalomis suutsid just selle ala eksperdid vahe konkurentidega tagasi sõita. Gisin näitas slaalomirajal väga riskantset minekut ning see ka õigustas end. Finišis oli tema edu enam kui sekund koondisekaaslase Wendy Holdeneri ees.

Pronksmedali sai kaela Federica Brignone, kellel Pekingis võidetud juba suurslaalomi hõbemedal. Temal kogunes võitjale juba kaotust 1,85 sekundit. Esimesena jäi medalita tšehhitar Ester Ledecka, kes oli lähedal taaskord ajaloolisele tähisele.

Nimelt on Ledecka Pekingis võitnud juba lumelauasõidus kuldmedali. Neli aastat tagasi suutis Ledecka võita medal nii lumelauas kui ka mäesuusatamise. Seda puhku jäi tal medalist lahutama 0,8 sekundit.

Kiirlaskumine:

Alpi kahevõistluse kiirlaskumises haarasid juhtohjad austerlannad. Scheyer võitis kiirlaskumise ning kolmanda koha teenis tema koondisekaaslane Ramona Siebenhofer, kes jääb liidrist 0,14 sekundi kaugusele.

Väga lähedal oli kiirlaskumise võidule tšehhitar Ester Ledecka, kes jahib Pekingis taas ulmelist kuldsed duublit. Tal on Hiinas juba võidetud lumelaua paralleelslaalomi kuldmedal.

Lõpuks suutis pingetega toime tulla ka suurfavoriit Mikaela Shiffrin, kes hoiab pärast kiirlaskumist viiendat positsiooni. Scheyerist lahutab teda ainult 0,56 sekundit.

Enne võistlust:

Valitseva maailmameistrina läheb starti Mikaela Shiffrin, kelle senine olümpia on olnud kehv. Slaalomis ja suurslaalomis ta katkestas, oli ülisuurslaalomis üheksas ja kiirlaskumises 18.

Ent kuuekordne maailmameister ja kahekordne olümpiavõitja on enne Alpi kahevõistlust näidanud treeningutel väga head minekut. Seega on lootused kõrgel, et tal õnnestub olümpial vähemalt üks medal võtta. Muide, neli aastat tagasi teenis ta Alpi kahevõistlusest hõbeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles