JÄRELVAADATAV ⟩ Austria röövis Sloveenialt ajaloolise kulla, suurfavoriit Norra jäi napilt medalita (2)

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpial tegid suusahüppajad oma viimase võistluse esmaspäeval, kui toimus suure mäe meeskonnavõistlus. Väga vaatemänguliseks kujunenud võistluses noppis kuldmedali Austria koondis.

Võistluse tipphetked:

2. voor:

Väga suurte kogemustega Austria nelik suutis endast karges Pekingis lõpuks kõik välja panna ja esikoha noppida. Sellega lõpetati 12 aastat kestnud ootus meeskonnavõistluses, kuna nende viimane kuldmedal pärineb Vancouveri mängudelt.

Suur kordaminek oli võistlus ka Sloveenia koondisele, kes said kaela hõbemedalid. Seejuures olid sloveenid pärast avavooru võistlust juhtimas ning hellitati lootusi juba ajaloolisest olümpiakullast.

Suurfavoriit Norra aga põrus lõpuks täielikult. Pikalt liidrikohta hoidnud norralased leppisid lausa neljanda kohaga. See tähendas, et nelja aasta tagused olümpiavõitjad jäid lausa medalita. Viimasena kerkis poodiumile Saksamaa.

1. voor:

Pärast esimest vooru suutis kõige stabiilsemat esitust näidata Sloveenia nelik, kes haaras 467,4 punktiga juhtohjad. Esimese vooru viimase hüppega kerkis teisele kohale Austria, kes jääb liidritest üheksa punkit kaugusele.

Medalimängus on veel suurfavoriit Norra, kes hoiab 456,5 punktiga kolmandat kohta ja neile järgneb 446,5 silmaga Saksamaa.

Teise vooru pääsesid veel Jaapan, Poola, Venemaa ja Šveits. Avavooruga piirdusid Tšehhi, USA ja Hiina.

Enne võistlust:

Stardis on 11 koondist ning medalinõudlejate ringis on Saksamaa, Austria, Norra, Jaapan, Poola ja Sloveenia. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles