JÄRELVAADATAV ⟩ Slaalomi olümpiakulla noppis noor prantslane, Laine katkestas avalaskumisel

Sport
Copy

Pekingi taliolümpia mäesuusatamise meeste slaalomis krooniti tšempioniks 19-aastane Clement Noel. Tormis Laine võistlus lõppes 27-28 sekundiga.

2. laskumine: 

Esimese soorituse järel oli Noel alles kuues, kuid teisel laskumisel parandas ta enda aega peaaegu viie sekundi võrra, mis tõi ka kokkuvõttes võidu.

Avalaskumise järel liidrikohta hoidnud austerlane Johannes Strolz teenis hõbeda. Pronksise autasu saab kaela norralane Sebastian Foss-Solevaag.

Esikümme:

Foto: Kuvatõmmis

1. laskumine: 

Meie sportlane Tormis Laine jahtis oma põhialal kohta 30 parema seas, ent kahjuks lõppes tema võistlus sarnaselt suurslaalomile enneaegselt. Sel korral püsis eestlane rajale 27-28 sekundit, kuniks väravaga eksis. 88 startinust jõudis finišisse 52.

Eesotsas käib tihe heitlus, esikolmik mahub vaid 0,6 sekundi sisse. Avalaskumise järel juhib austerlane Johannes Strolz, kes sai kirja aja 53,92. Teine on norralane Henrik Kristoffersen (+0,02) ja kolmas tema kaasmaalane Sebastian Foss-Solevaag (+0,06).

Ühtlasi on Laine jaoks tänavused olümpiamängud lõppenud.

Enne võistlust:

Stardiprotokolli on kantud 88 meest, neist Tormis Laine täpselt poole peal, 44-ndana. Laine juba startis suurslaalomis, kus ta pidi varakult katkestama. Slaalomis on ta saanud viimasel kahel hooajal võistelda ka MK-sarjas, see on seni olnud tema põhiala.

Suurslaalomi medalimeestest osaleb slaalomis ainult hõbeda saanud sloveen Žan Kranjec, kelle stardinumber on 31. Slaalomi koorekiht on koos, eesmärki jõuda 30 parema hulka pole Lainel kerge täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles