JÄRELVAADATAV JA BLOGI Valitsevad maailmameistrid krooniti olümpiavõitjaks, Saksamaa teenis üllatuskulla (1)

Sport
Copy

Pekingi taliolümpial selgitati kolmapäeval murdmaasuusatamises medalivõitjad nii naiste kui ka meeste klassikatehnikas sõidetavas sprinditeates. Naiste seas krooniti olümpiavõitjaks Saksamaa, meeste konkurentsis Norra.

Finaalide tipphetked:

Poolfinaalid:

Poolfinaalides sai kaasa elada ka Eesti võistkondadele. Naiste seas tulid rajale Mariel Merlii Pulles ja Keidy Kaasiku, kes kuulusid väga tugevasse teise sõitu. Eestlannadel tuli edasipääsu eest heidelda nt Venemaa, Rootsi, Norra ja Soomega.

Eesti duo näitas väga südikat minekut ning kogu sõidu vältel hoiti üheksandat positsiooni. Oma poolfinaalis teenitigi 14 võistkonna konkurentsis üheksanda koha. Kahe sõidu kokkuvõttes teenisid eestlannad 26 naiskonna seas 16. koha.

Meeste võistluses olid Eesti koondises rajal Martin Himma ja Henri Roos. Eesti meeskond esines väga hästi ning oli isegi viimases vahetuses veel mängus edasipääsu pärast. Oma poolfinaal lõpetati viiendal kohal ning eestlasi edestasid ainult Norra, Prantsusmaa, Soome ja Kanada.

Kahe poolfinaali peale teenis Eesti duo 13. koha, mis tähistab eestlaste parimat kohta olümpiamängude paarissprindis. Edasipääsust jäi sedapuhku lahutama vähem kui kuus sekundit.

Enne võistlust:

Sprinditeates osalevad riikide kaheliikmelised võistkonnad. Alustavad naised, esimeses poolfinaalis on 13 ja teises 14 naiskonda. Eesti võistleb teises sõidus numbri 23 all, protokolli on kantud Mariel Merlii Pulles ja Keidy Kaasiku. Finaali pääseb mõlema sõidu kaks paremat, lisaks kahe sõidu peale kuus võistkonda aegadega.

Meeskondi on stardis kahe võrra vähem, 25. Eesti võistleb esimeses sõidus numbri 11 all, starti lähevad Henri Roos ja Martin Himma.

Zhangjiakou murdmaaradadel on Venemaa seni saanud 3 kulda, 3 hõbedat ja 1 pronksi, Norra vastavad arvud on 3-1-1. Kokku on medalirõõmu tundnud 9 riigi suusatajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles