JÄRELVAADATAV ⟩ Norra võttis meeskondlikus võistluses ülikindla kulla, hüppevõistluse järel juhtinud austerlased jäid medalita

Postimees Sport
Copy

Neljapäeval kuulutasid kahevõistlejad Pekingi olümpia lõppenuks. Viimase alana oli kavas meeskonnavõistlus, mille kulla haaras Norra esindus.

Viimase vahetuse tipphetked:

Suusavõistlus:

Pikalt sõitis neljaliikmeline juhtgrupp koos, kuid enne viimast vahetust norrakad ründasid. Ankrumees Jörgen Graabak näitas konkurentidele suusarajal koha kätte ja lõpuks võeti teiseks tulnud sakslaste järel võit pea minutiga. Pronksmedali said kaela jaapanlased. Samuti suures mängus olnud ja hüppevõistluse järel juhtinud austerlased jäid esimesena medaliteta.

Hüppevõistlus:

Hüppevõistlusel haaras edu Austria meeskond, kes sai nelja peale kokku 475,4 punkti. Teiseks tulid norrakad, kelle arvele jäi 469,4 punkti ja suusarajale suunduvad nad liidritest kaheksa sekundit hiljem.

Ka kolmanda ja neljandana hüppevõistluse lõpetanud Saksamaa ja Jaapan lähevad suusarajale esimeste lähedal. Sakslased stardivad Austriast 11 sekundit hiljem ja Jaapan sakslastest omakorda sekundi hiljem. Viiendal kohal oleva prantslased saavad rajale Austriast ühe minuti ja 27 sekundi võrra hiljem.

Enne võistlust:

Tõele au andes on medalisoosikud selgemast selgemad: Norra, Saksamaa ja Austria on teistega võrreldes oluliselt parema ja sügavama koosseisuga. Seniseid võistlusi vaadates paistab, et kullasoosik on Norra ning Austria peaks võistkonnana Saksamaast tugevam olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles