JÄRELVAADATAV ⟩ Maailmarekordi püstitanud hiinlased tegid lühikavas venelastele silmad ette

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpial sõideti reedel iluuisutamise paarissõidu lühikava. Parimalt positsioonilt lähevad vabakava esitama Hiina paar Han Cong ja Sui Wengjing, kes parandasid nende endi nimel olnud lühikava maailmarekordit, saades kirja 84,41.

Lühikavale läksidki vastu favoriitidena kolm Venemaa paari ja üks Hiina kooslus. Kõik nad sooritasid veatud lühikavad, ent väikese edu saavutasid just kodupubliku ees võistlevad hiinlased.

Kuumas grupis teisena jääle tulnud Cong ja Wengjing tegid selgelt karjääri puhtama ja elegantsema esituse. Kohtunikud ei pidanud isegi nende sõidus ühtegi elementi uuesti vaatama minema ning nõnda teeniti 84,41 punkti. See tähistab ka uut maailmarekordit. Varasem tippmark (82,83), mis oli samuti hiinlaste nimel, jõudis püsida ainult 14 päeva ja oli püstitatud võistkonna võistluses.

Lühikava järel hoiab Hiina paari järel teist positsiooni Venemaa paar Jevgenia Tarasova ja Vladimir Morozov, keda lahutab liidritest 0,16 punkti. Koondskoori maailmarekordiomanikud Anastasia Mišina ja Aleksandr Galljamov püsivad lühikava järel kolmandal kohal, olles kogunud 82,76 punkti.

Favoriitidest andsid kõige rohkem tagasi Aleksandra Boikova ja Dmitri Kozlovski, kelle lühikavas oli mitu tõrget. Kohtunikud andsid lõpuks neile 78,59 punkti, millega hoitakse neljandat kohta. Medalist jäädakse aga juba enam kui nelja silma kaugusele.

Enne võistlust:

Kõik favoriidid tulevad Venemaalt. Anastasia Mišina ja Aleksandr Galljamov on valitsevad maailmameistrid ja maailmarekordiomanikud, kelle kõrval on sel hooajal säranud ka Jevgenia Tarasova ja Vladimir Morozov ning Aleksandra Boikova ja Dmitri Kozlovski.

Muide, tänavu Tallinnas peetud EMil uuendati maailmarekordit kaks korda: esmalt said sellega hakkama Tarasova ja Morozov, kuid mõni hetk hiljem ületasid Mišina ja Galljamov kaasmaalaste tulemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles