JÄRELVAADATAV ⟩ Bolšunov krooniti lühendatud maratonil suusakuningaks, Alev teenis 36. koha (14)

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia murdmaasuusaprogrammi eelviimane ala oli meeste ühisstardiga maraton, mida äärmuslike ilmaolude tõttu – tuulekülm kuni -26 kraadi – kärbiti tublisti lühemaks. Lõpuks sõideti 28,4 km vabatehnikas ning olümpiavõitjaks krooniti venelane Aleksandr Bolšunov. Ainsa eestlasena rajal olnud Alvar Johannes Alev teenis 36. koha.

Tipphetked:

Enne võistlust:

Enne maratoni sõitis olümpialt koju Pekingist täiskomplekti medaleid võitnud soomlane Iivo Niskanen, kuid tema poleks vabatehnikamaratonis ilmselt medalimängus osalenud. On ju tema trump klassikatehnika.

Kahtlemata on medalisoosikute hulgas venelased Aleksandr Bolšunov ja Deniss Spitsov, kellele peaks suurimat konkurentsi pakkuma norralane Hans Christer Holund. Olgu öeldud, et viimati sõideti MMil vabatehnikamaraton 2019. aastal Seefeldis ning siis tõusis poodiumi kõrgeimale astmele just Holund, edestades kindlalt Bolšunovi ja kaasmaalast Sjur Röthet.

Muide, oma viimase suure stardi teeb neljakordne olümpiavõitja Dario Cologna Šveitsist, kuid tema pole viimastel hooaegadel kuigi heas vormis olnud. Eestlastest on ennast üles andnud Alvar Johannes Alev.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles