JÄRELVAADATAV ⟩ Hiinlased edestasid 0,63 punktiga venelasi ja võitsid 12 aastase vaheaja järel paarissõidu olümpiakulla (1)

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia iluuisutamise paarissõidu võitis võõrustajamaa Hiina paar Sui Wenjing ja Han Cong, kes teenisid kahe kava kokkuvõttes 239,88 punkti. Neile järgnesid kolm Venemaa paari, napilt jäid hõbedale Jevgenia Tarasova ja Vladimir Morozov (239,25 punkti), pronks kuulus Anastasia Mišina ja Aleksandr Galljamovile (237,71). Postimees ja Kanal 2 näitasid võistlust otseülekandes.

Nagu arvata oli otsustasid paarissõidu medalivõitjad venelased ja hiindlased. Kuigi Venemaa olümpiakomitee sportlastel oli enne võistlust lootus võtta kolmikvõit, siis tegelikult läks kõige säravam medal Hiinat esindanud Suile ja Hanile.

Tegemist on Hiina esimese kullaga paarissõidus pärast 2010. aasta Vancouveri olümpiat, mil esikoha said Shen Xue ja Zhao Hongbo 216,57 punktiga. Tänane Sui ja Hani etteaste ja kogu võistluse punktisumma 239,88 tähistavad ka uut maailmarekordit.

Kui hõbe ja pronks kuulusid Venemaa paaridele (Tarasova-Morozov ja Mišina-Galljamov), siis esimesena jäid medalita samuti venelased, 220,50 punkti saanud Aleksanda Boikova ja Dimitrii Kozlovski.

Paarissõidu tulemused (lühikava, vabakava, koondpunktid)

Foto: olympics.com

Enne vabakava:

Lühikava järel juhivad kodupubliku lemmikud Han Cong ja Sui Wengjing, kes püstitasid 84,41 punktiga maailmarekordi. Varasem tippmark 82,83, mis oli samuti hiinlaste nimel, jõudis püsida ainult 14 päeva ja oli püstitatud võistkonnavõistluses.

Lühikava järel hoiab Hiina paari järel teist positsiooni Venemaa duo Jevgenia Tarasova ja Vladimir Morozov, keda lahutab liidritest ainult 0,16 punkti. Koondskoori maailmarekordiomanikud Anastasia Mišina ja Aleksandr Galljamov püsivad lühikava järel kolmandal kohal, olles kogunud 82,76 punkti.

Favoriitidest andsid kõige rohkem tagasi kolmas Venemaa paar Aleksandra Boikova ja Dmitri Kozlovski, kelle lühikavas oli mitu tõrget. Kohtunikud andsid lõpuks neile 78,59 punkti, millega hoitakse neljandat kohta. Medalist jäädakse aga juba enam kui nelja silma kaugusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles