JÄRELVAADATAV ⟩ Johaug võttis oma viimasel olümpiastardil ülekaaluka kulla (3)

Sport
Copy

Pekingi olümpia viimased murdmaasuusatamise medalid läksid jagamisele naiste 30 km vabatehnikasõidus. Ülikindla võidu võttis norralanna Therese Johaug.

Oma viimast olümpiastarti teinud norralanna pani gaasi kohe sõidu alguses põhja ja hakkas vaikselt teistelt eest ära purjetama. Tema edu kasvas ja kasvas ning lõpuks jõudis ta finišisse üle pooleteist minuti varem, kui teisel kohal lõpetanud ameeriklanna Jessie Diggins.

Kolmas koht läks soomlannale Kerttu Niskanenile, kes näitas maratoni lõpus teravat jalga ning suutis konkurente edastada. Sprindis olümpiakulla võitnud rootslanna Jonna Sundling tuli viiendaks.

TOP 20:

Foto: Kuvatõmmis

Enne sõitu:

Kuna olümpia suusakeskuses on ilmaennustuse järgi jätkuvalt väga külm ja tuuline, tõsteti naiste maraton mitu tundi varasemaks: algselt pidanuks see algama kell 08.30.

Suurfavoriidiks on seni Pekingi talimängudelt kaks kulda võitnud norralanna Therese Johaug, kelle ülekaal peaks olema mäekõrgune. Muide, ta teatas, et pühapäevane maraton jääb tema viimaseks olümpiastardiks ning võib-olla pakib ta pärast käimasolevat hooaega suusad kokku.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles