Norra spordidirektor Riiberi positiivsest koroonaproovist: see on mu karjääri halvim päev

Christopher Krutto
Copy
Ivar Stuan.
Ivar Stuan. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Neljapäeval selgus, et kahevõistluse valitseja Jarl Magnus Riiber andis positiivse koroonaproovi. Norra koondise spordidirektor Ivar Stuan oli mõistagi ülimalt löödud.

Riiber oli Norra üks suuremaid medalilootusi, sest oli tänavu võitnud kaheksa MK-etappi, kuid nüüd jääb tal suure tõenäosusega Pekingis võistlemata.

«See on õudusstsenaarium. See on kõige halvem asi, mida me võinuks ette kujutada,» rääkis Stuan Dagbladetile antud intervjuus. «See on absurdne olukord. See on julm. Aga proovime sellest tohutust pettumusest üle olla,» jätkas ta.

«Ma arvan, et see on mu karjääri halvim päev,» sõnas Stuan seejärel pisarsilmil.

«Nüüd on eesmärgiks, et Jarl annaks võimalikult kiirelt negatiivse testi ja saaks võimalikult kiirelt tagasi tulla. Ta pole viimase võistluse osas alla andnud,» rääkis Stuan.

Kahevõistlejad astuvad esmakordselt Pekingis võistlustulle 9. veebruaril, kui toimub normaalmäe võistlus. 15. veebruaril leiab aset suure mäe võistlus. Kaks päeva hiljem toimub meeskondlik võistlus.

Stuan tunnistas, et Riiberi puudumine loob teistele võimalusi ja muudab täielikult võistlust.

Lisaks kiitis Stuan Riiberit, et ta halva uudise nii hästi vastu võttis. «Ma olen Jarliga rääkinud ja ta saab selle uudisega kõige paremini hakkama. Meid kõiki, kes teda ümbritsevad, ootab ees karm öö Pekingis,» sõnas spordidirektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles