Riiberi isa: olümpiastart on ebatõenäoline, ta tahab esimesel võimalusel koju pääseda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jarl Magnus Riiber.
Jarl Magnus Riiber. Foto: Ronald Wittek/Epa/SCANPIX

Pekingi talimängude kahevõistluse suurima kullasoosiku Jarl Magnus Riiberi olümpia on koroonaviirusega nakatumise tõttu ilmselt läbi enne kui see alati jõudis. Vähemalt nii arvavad norralase vanemad. 

Kui esialgu oli koos Kristjan Ilvesega reisinud Riiber vaid lähikontaktne, siis eile andis ta kaks positiivset koroonaproovi ning toimetati karantiinihotelli. Ehk teda tabas eestlasega täpselt sama saatus. 

«Meil oli väike lootus, et äkki on testid vigased, aga kuulsime juba ametliku kinnituse eel, et seis pole väga hea,» meenutas Riiberi ema Ann-Kristin eilsed sündmuseid VG-le. 

Nii tema kui ka isa John on pojaga tihedalt suhelnud. Kuigi olukord on raske, hoiab Riiber optimistlikku joont. 

«Nüüd tundub, et tema võistlemine olümpial oleks suur boonus. Aga sellele vaatamata pole ta masti maha lasknud,» märkis Ann-Kristin.

John lisas: «Arvan, et ta oli kodust lahkudes selliseks stsenaariumiks mentaalselt valmis. Ta tundus ka praegu positiivne. Nüüd on tähtis end hooaja viimasteks [MK-]võistlusteks koguda. See võiks olla optimistlik suhtumine.»

Kui 9. veebruaril peetav Pekingi olümpia normaalmäe võistlus on igal juhul nahkas, siis vägagi ebatõenäoline paistab ka kuus päeva hiljem peetava suure mäe mõõduvõtt. 

«Usun, et ta tahab lihtsalt võimalikult kiiresti koju pääseda. Aga nad ei lase teda enne ära, kui saabub luba reisimiseks,» arutles John. 

Olümpialt eemale jäämise osas tegi selge vihje ka Riiber ise. «Medal on teie, kutid,» postitas ta sotsiaalmeediasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles