Read hõrenevad? Sildaru rivaal kuulutati lähikontaktseks (1)

Postimees Sport
Copy
Johanne Killi.
Johanne Killi. Foto: Tairo Lutter

Oslost Pekingisse suundunud lennul lahvatanud koroonakolle on viimastel päevadel enim raputanud Norra olümpiakoondist. Eesti ja Norra kahevõistluse tipud Kristjan Ilves ja Jarl Magnus Riiber on andnud mitu positiivset koroonaproovi ning on suunatud isolatsioonihotelli, kuid mitmed sportlased on kuulutatud lähikontaktseks. Nende seas on ka üks Kelly Sildaru konkurent, Freestyle-suusataja Johanne Killi.

24-aastase Killi trumpaladeks on Big Air ja pargisõit. Ta on küll hulgaliselt medaleid võitnud X-mängudel, kuid tiitlivõistlused pole talle kõige õnnelikumad olnud ja sealt tal medaleid ette näidata pole. Tänavustel MK-etappidel on ta kahel korral tulnud kolmandaks, korra Big Airis ja korra pargisõidus.

Killi saab praegu olümpial osaleda treeningutel ja võistlustel, kuni jätkab negatiivsete proovide andmist. Sama kehtib ka teistele lähikontaktsetele.

Lisaks Killile on Norra koondislastest lähikontaktseteks kuulutatud laskesuusatajad Johannes Thingnes Bö ja Ingrid Landmark Tandrevold, aga ka lumelaudur Mons Röiseland, suusahüppaja Anna Odine Ström ja kahevõistleja Jörgen Grabaak.

Lennufirma SAS, mis korraldas Oslo-Pekingi tšarterreisi, teatas, et Airbus 350 lennukis oli kasutusel HEPA-filtrid, mis peaksid 99,9 protsenti bakteritest hävitama. Norra telekanali TV2 andmetel istusid kõik kõnealused atleedid äriklassis, kus neil oli võimalik teistega rohkem vahet hoida. Loodetakse, et see võiks edasisele viiruselevikule piiri panna, kuid eks aeg annab arutust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles