Koroona murrab kahevõistlejaid: esimesed haigestunud Saksamaa koondises, nende seas kolmekordne olümpiavõitja

Karl Mihkel Eller
Copy
Eric Frenzel (vasakul) ja Terence Weber.
Eric Frenzel (vasakul) ja Terence Weber. Foto: Filip Singer/Epa/Scanpix

Pekingi olümpiamängudel on koroonaviirusega nakatunud nüüd juba päris mitu kahevõistluse medalinõudlejat. Täna teatas Saksamaa olümpiakomitee, et mitu positiivset koroonaproovi on andnud Eric Frenzel ja Terence Weber.

Kolmapäeval pidi koroonapositiivsena isolatsioonihotelli minema Kristjan Ilves, päev hiljem tema treeningkaaslane, Norra koondislane Jarl Magnus Riiber. Kui Riiberit peeti peamiseks võitjasoosikuks, siis tegelikult kuuluvad kõik neli haigestunud sportlast MK-sarja esikümnesse ja on olümpial medalipretendendid.

Mis puudutab Frenzelit ja Weberit, siis nende positiivseks osutusid juba Pekingi lennujaamas antud koroonatestid ning nad eraldati kiiresti koondisekaaslastest. Seega ei ole Saksamaa koondises praegu teadaolevaid lähikontaktseid.

33-aastane Frenzel on MK-sarjas praegu viiendal kohal, kuid tal on kahelt viimaselt olümpialt ette näidata kolm kuldmedalit. 2014. ja 2018 võitis ta normaalmäevõistluse, neli aastat tagasi võitis koos Saksamaa koondisega esikoha meeskonnavõistluses.

25-aastane Weber on MK-sarjas Ilvese järel seitsmes, temal on tiitlivõistlustelt üks medal, läinud talvel tuli ta Saksamaa meeskonnaga MMil hõbedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles