OLÜMPIARAADIO ⟩ Kelly Sildaru: pole vaja avatseremoonia pärast muretseda, see annab mulle hoopis jõudu ja energiat juurde

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Tairo Lutter

Pekingi taliolümpiamängude avatseremoonial Eesti lippu kandnud Kelly Sildaru avaldas Kuku Olümpiaraadiole antud intervjuus, et kavatseb kogemusest ammutada jõudu ja positiivset energiat ega muretse, nagu võiks tänane teda kurnata või muul moel ohustada. Vastupidi – lahe ja uus kogemus annab jõudu hoopis juurde.

«Ma ise ei muretse üldse, et peab pikalt ootama, seisma või külmetama. Ma olen ikkagi talisportlane ja harjunud külmades tingimustes treenima. Pikalt püsti seismine on samuti tavapärane. Seega ma ise ei muretse üldse, et avatseremoonia mind kuidagi koormab. Pigem annab lahe ja uus kogemus mulle jõudu ja positiivset energiat,» rääkis Sildaru.

Freestyle-suusataja nõustus, et ümberlülitamine võistluslainelt muule ja vastupidi ei ole tema jaoks kuigi keeruline. Näiteks mõned päevad enne hiljutisi X-mänge sõitis ta sa Santa Monica bulevardil jalgrattaga ja võitis seejärel kuldmedali. «Puhkamine või mõtlemine teistele asjadele kui suusatamine või treenimine, annab juurde hästi palju jõudu ja motivatsiooni. Tunnen, et see ümberlülitumine pole minu jaoks raske ning on rohkem kasuks kui kahjuks,» sõnas Sildaru.

Olümpiaraadios tuli pikemalt juttu ka tänavustest teleülekannetest, mida on Kanal 2 ja Duo Media 5 eetris kokku 170 tunni jagu. Detailidest räägib olümpiaülekannete peaprodutsent Marko Kaljuveer.

Pekingis on praeguseks avastardi teinud curlingu- ja jäähokimängijad, samuti küngaslaskujad ja iluuisutajad. Eesti sportlased tulevad areenile laupäeval, eesootavast räägivad Olümpiaraadios suusahüppajad Artti Aigro ja Kevin Maltsev, laskesuusataja Tuuli Tomingas ning kiiruisutaja Marten Liiv.

Olümpiaraadio on Kukus eetris argipäeviti kell 14 ja nädalavahetustel kell 15 iga päev Pekingi taliolümpiamängude lõpuni. Saatejuht on Ott Järvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles