PM PEKINGIS ⟩ Treeningul kukkunud Eesti uisutaja olümpia sattus kahtluse alla

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Aleksandr Selevko
Aleksandr Selevko Foto: Tairo Lutter

Eesti iluuisutaja Aleksandr Selevko kukkus tänahommikusel treeningul nõnda õnnetult, et tema olümpiastart sattus küsimärgi alla. 

Eesti Olümpiakomitee andis teada, et Selevkol tekkis kukkumise tulemusena parema õlaliigese nihestus, mis kohalikus haiglas reponeeriti. Esialgsete uuringute tulemusena murdu ei tuvastatud. Tehti ka MRT-uuring, mille vastusega läheb aega.

Meeste iluuisutamise lühikava peetakse teisipäeval ning vabakava neljapäeval. Praegu tehakse tööd selle kallal, et Selevko saaks olümpiamängudel siiski startida.

20-aastane iluuisutaja tõdes enne olümpiat, et tema esmane eesmärk ongi pääseda vabakavasse ehk 24 parema sekka. «Rekord pole oluline, sinna pääseb lühikava põhjal. Põhiline on uisutada puhtalt ja teha kõik, mida oskan,» lausus ta pressikonverentsil.

Tänane kukkumine pole Selevko jaoks aga esimene tagasilöök sel olümpial. Nimelt andis ta ka Hiina saabudes lennujaamas ebapädeva PCR-testi – ei positiivne ega negatiivne – , mille tulemusena tuli tal 24 tundi, kuniks järgmise kahe testi tulemus saabus, oma hotellitoas viibida.   

Sellest tulenevalt jäi Selevkol vahele ka esimene treening. Olümpia uisutingimuste kohta lausus eestlane, et siinne jää on harjumuspärasest kõvem.   

«Võrreldes harjumuspärasega on jää hoopis teistsugune. Esialgu ma ei tunnetanud seda ja esimesed minutid kulusid jää tundma õppimisele, aga pärast seda oli kõik korras,» kinnitas Selevko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles