PM PEKINGIS ⟩ Ilvesel tekkisid esimesed haigusnähud, Roosipõldu veel välja ei lastud

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Ulrich Wagner via www.imago-images.de

Neljapäeval positiivse PCR-testi järel koroonahaigeks tembeldatud ning karantiinihotelli viidud kahevõistlejal Kristjan Ilvesel ilmnesid täna hommikul esimesed haigusnähud.   

Midagi hullu Eesti koondise arsti, doktor Mihkel Mardna sõnul siiski kahevõistlejaga lahti pole, lihtsalt tal on kurk kergelt kähe ja kipitab. 

«See on kergem haigusnäht, mingit palavikku tal pole,» sõnas ta. «Me oleme talle kaasa andnud ka väikese ravimipaketi, kui peaks vaja olema, sest isolatsioonihotellis mingit ravi ei pakuta, ka ravimeid mitte. Nende poolt on ainult toitlustus ja majutus.»

Eile postitas Ilves ühismeediasse video sellest, kuidas ta jooksis kitsas hotellitoas 45 minutiga 5,5 kilomeetrit. «Ta on selles mõttes terve ja harjutabki nii maksimaalselt, kui saab, kasutades toas ära neid võimalusi, mis seal on,» tunnustas Mardna kahevõistlejat. 

Küll tõdes doktor, et enne nädala möödumist Ilves ilmselt karantiinist ei pääse. «Olen kontakteerunud meie laboriarstidega, et palju kõik aega võiks võtta, ning üldine seisukoht on et enne seitset-kaheksat päeva pole väga lootust, et näidud võiks vastavasse numbrilisse väärtusesse (CT väärtus üle 40 – K.J.) jõuda.»

Teine karantiinis viibiv eestlane, treener Riho Roosipõld andis üleeile negatiivse koroonatesti ja lootis täna hommikul isolatsioonist priiks saada, kuid paraku osutus tema eilne test taas positiivseks. Seega tuleb juhendajal veel nelja seina vahele jääda, sealt pääsemiseks on tarvis anda kaks järjestikust negatiivset koroonaproovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles