PM PEKINGIS Tugevad tuuled ei lasknud mäesuusatajaid Pekingi olümpial starti, Norra äss nimetas võistlusjuhti diktaatoriks

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Aleksander Aamodt Kilde.
Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Neli aastat tagasi Pyeongchangis ei võimaldanud tugevad tuuleiilid olümpia esimesel nädalal mäesuusatajatel kuidagi medaleid välja jagada. Täna hommikul viskasid tuulepoisid vimkasid ka Pekingis, või täpsemalt Yanqingis. 

Täna hommikul pidanuks Yanqingis toimuma meeste kiirlaskumise kolmas treeningkord, kuid pärast kolme sportlase etteastet otsustasid kohtunikud turvalisuskaalutlustel harjutuskorra katkestada. 

«Kohtunikud nägid nende suusatajate pealt, kes alla jõudsid, et tuuleiilid olid kohati lihtsalt liiga tugevad. Kuna kaks eelmist treeningkorda õnnestus kenasti ära pidada, siis sportlaste turvalisuse huvides otsustati tänane treening katkestada,» sõnas ala kommunikatsioonijuht Jenny Wiedeke. 

Norra äss, 2014. aasta olümpiavõitja Kjetil Jansrud oli sellise otsuse peale aga maruvihane.

«Selliseid otsuseid ei saa nii vastu võtta, nagu praegu juhtus. Infoliikumises valitseb siin täielik kaos ja jääb mulje, et [võistlusjuht] Markus Waldner käitus nagu diktaator. Tippsportlasena on väga raske püsida konkurentsis, kui ma ei tea, kas saan teha enda treeningkatseid või mitte,» ütles Jansrud Eurospordile. «Kõik valdkonnaga seotud inimesed teavad, kaasa arvatud ka mina, et on suur vahe nende vahel, kes on saanud kolm või kaks võimalust.»

Waldneri vastulause oli konkreetne: «Ebaõiglane? See on vääramatu jõud. Kolm sportlast said teha kolm katset, kuid enamus kaks. Homme on võistlus ja sportlased peavad nüüd sellele keskenduma. Välisport ei ole kunagi õiglane.»

Meeste kiirlaskumises selguvad medalivõitjad laupäeval, kohaliku aja järgi kell 11. Suurima soosikuna tuleb starti MK-sarja üldliider, norralane Aleksander Aamodt Kilde, kes oli Christof Innerhoferi (Itaalia) ja Matthias Mayeri (Austria) kõrval täna üks kolmest sportlasest, kel õnnestus kolmas treeningkord vöö vahele saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles