PM PEKINGIS Eesti suusahüppajate mured olümpiamäel: Maltsev ei saa puusa liikuma, Aigro ajastusega hädas

Marko Kaljuveer
Copy
Artti Aigro Pekingi olümpial.
Artti Aigro Pekingi olümpial. Foto: Tairo Lutter

Pekingi olümpial olid esimeste Eesti sportlastena võistlustules suusahüppajad Kevin Maltsev ja Artti Aigro. Kuigi mõlemad pääsesid normaalmäel kindlalt põhivõistlusele ehk 50 sekka, siis parandamisruumi jagub. 

Kuna kvalifikatsioonis osales vaid 53 sportlast, tuli homsele lõppvõistlusele pääsemiseks edestada kolme konkurenti. Sellega sai eestlased kindlalt hakkama. 

«Ma ei tea... Tuule poolest kõige rohkem vist ei vedanud, polnud eriti pressi suusa all. Tehniliselt polnud ka kõige parem, tõuge läks lihtsalt üles. Veidi läks kaasa, aga liiga vähe,» kommenteeris HS106 mäel 89,5 meetrit hüpanuid Maltsev Kanal 2 otseülekandes.

«Oli suhteliselt sarnane hüpe proovivoorule. Jääb kripeldama, et ei saa puusa nii hästi liikuma kui näiteks esimesel päeval. Mind tuul ei seganud. Võib-olla teisi...»

Kuidas hüppemägi seni meeldib? «Täitsa okei mägi. Ei vihka ega armasta. Võib hüpata. Võiks isegi laagrisse tulla kui oleks Euroopas, muidu ei viitsiks siia tagasi tulla,» vastas ta.

Muide, kui neli aastat tagasi võeti olümpial Maltsev millimeeter liiga pika suusasaapa tõttu võistluselt maha, siis inspektsiooni käis ta nüüdki.

«Käisin just kontrollis, kõik vaadati üle. Päris õõnes oli olla. Pulss on siiani üleval. Kõik oli piiri peal, aga olid piiri sees. Õnneks oli kõik korras,» muigas Maltsev.

Napilt koondisekaaslasele alla jäänud, 86 meetrit hüpanud ja 80 silma teeninud Aigro oli pettunud. «Rahule ei saa millegagi jääda! Ajastuse taga on nii palju kinni. Pole suutnud Pekingis veel ühtegi head hüpet teha,» oli ta üsna nõutu.

Mis kõige rohkem selle mäe juures häirib? «Raske öelda... Kindlasti lühike ots, mida nii palju pole viimasel ajal hüpanud. Tulin Tehvandilt, seal on ots pikem,» arutles Aigro. «Tuuletingimused teevad ka kindlasti oma töö ära. Oleks kõigil ühtlane tuul, oleks kõigil võrdsemad tingimused.»

Põhivõistlus algab homme kell 13. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles