TIPPHETKED ⟩ Esimene individuaalne olümpiatriumf tõi suusatamise valitsejale Johaugile pisara silma

Postimees Sport
Copy

Pekingi taliolümpia esimene medalikomplekt jagati välja naiste murdmaarajal. Esimese individuaalse olümpiakulla võitis viimaste aastate ala valitseja Therese Johaug. Üliõnnelikud olid ka hõbeda teeninud Natalja Neprjajeva ja pronksile kihutanud Teresa Stadlober. 

Viimati osales Johaug suurimal spordipeol kaheksa aastat tagasi, sest Pyeongchangi mängud jäid dopingukaristuse tõttu vahele. Seetõttu oli tänane triumf veelgi magusam.

«See oli võimas saavutus. Sotšist on möödunud kaheksa aastat ja pärast seda olen panustanud väga palju treeningtunde. Viimase aasta jooksul olen mäestikus viibimise tõttu veetnud palju aega mägedes,» ütles 33-aastane Johaug kindal võidu järel. 

Kui korraks kasvas vahe umbes minutile, kaotasid Neprjajeva ja Stadlober lõpuks Johaugile veidi üle 30 sekundi. Venelannale oli hõbe esimeseks individuaalseks olümpiamedaliks, austerlanna polnud varem täiskasvanute tiitlivõistlustel poodiumile jõudnudki. 

Eestlannadest debütandid, kaksikõed Keidy ja Kaidy Kaasiku lõpetasid 63 sportlase konkurentsis vastavalt 39. ja 54. kohal.

Vaata emotsionaalse suusavahetusega sõidu tipphetki: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles