Medalita jäänud Rootsi suusatäht polnud pärast võistlust võimeline kõndima ega rääkima

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pettunud Frida Karlsson.
Pettunud Frida Karlsson. Foto: JEON HEON-KYUN/Scanpix

Rootsi murdmaasuusatamise medalilootus Frida Karlsson polnud pärast pettumusterohket suusavahetusega sõitu võimeline meediaga suhtlema. Seda ennekõike asjaolu tõttu, et rootslanna keha oli sisuliselt külmunud.

22-aastane Karlsson läks suusavahetusega sõidule vastu kindla medalisoosikuna ning temast pidi saama Therese Johaugi suurim ohustaja. Tema kahjuks tuli tal leppida aga alles viienda kohaga.

Pärast võistlust ootasid mitmed ajakirjanikud Karlssonit, et saada teada, mis täpsemalt ebaõnnestus. Tema asemel saabus kohale ainult Rootsi koondise ametnik Doris Kallen, kes avaldas, miks sportlane ise kommentaare jagama ei tule.

«Tervis on kõige olulisem ning seetõttu ka Karlssonit siin pole. Sportlane tuli rajalt ära ning ta ei suutnud isegi külma tõttu kõndida ega rääkida. Sestap otsustasime teda ka säästa,» lausus Kallen.

Lõpuks pärast kaht tundi ootamist saabus siiski Karlsson, kes tunnistas, et polnud täna loodetud tasemel. «Olen täiesti tühi ja endiselt külmunud. Ma ei tea, miks kõik valesti läks, aga olen väga väsinud,» sõnas pisaratega võidelnud sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles