Norra teatenelik rikkus kallistamisega reegleid, Johannes Bö-d võib oodata karistus (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Norra teateneilik.
Norra teateneilik. Foto: Tobias Schwarz/Scanpix

Esimene laskesuusatamise kuldmedal kuulus Norra segateatenelikule. Esikohta otsustati tähistada ühise kallistusega, mis on aga Norra koondises kehtestatud reeglitega keelatud.

Norra teatenelikule pandi enne võistlust kallistamiskeeld, kuna Johannes Thingnes Bö kuulub lähikontaktsete hulka. Norralane ise pole haigestunud, ent on teravama tähelepanu all.

Pärast finišit otsustasid kaaslased ikkagi oma ankrumehega kallistada, ent seda ainult ühel tingimusel. «Mul pidi olema ees tugev kaitsemask. Nõnda tundsin end turvaliselt ja olin kindel, et ei nakata kedagi teist,» lausus Bö.

Värske olümpiavõitja teab, et teda võib oodata nüüd karistus, ent see teda ei häiri. «Ma arvan ehedat tähistamist ei tohi spordist ära kaotada. Olime just võitnud olümpiakulla ja seda tuleb võistkonnaga tähistada,» lisas Bö.

Tegelikult arvas koguni kolmandas vahetuses sõitnud Tarjei Bö, et saab enda vennaga olümpiakulda tähistada ainult videokõne vahendusel. Õnneks saadi natukene reegleid rikkudes ikkagi näost näkku rääkida ja üheskoos poodiumil seista.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles