Neljakordne olümpiavõitja ei tule Pekingis avadistantsil starti

Postimees Sport
Copy
Dario Cologna.
Dario Cologna. Foto: FRANCK FIFE/AFP/Scanpix

Neljakordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja, šveitslane Dario Cologna ei osale täna toimuval meeste suusavahetusega sõidus, kuigi võistlus kuulus algselt tema programmi.

35-aastane Cologna on teatanud, et käimasolev hooaeg jääb tema karjääris viimaseks. Olümpial jääb tal aga avadistants vahele. Põhjus on lihtne: Cologna saabus Hiinasse alles reedel ning kaks päeva hiljem olümpiaareenil starti tulla pole kõige õigem plaan.

Lisaks on teada, et Cologna ei stardi ka olümpia viimasel distantsil ehk meeste maratonil. Küll aga ei tohiks olla kahtlust, et ta teeb kaasa meeste teadesõidu.

Cologna pole tänavu MK-sarjas esikümnesse murdnud, tema parimaks on olnud 15. koht 31. detsembril toimunud Obertsdorfi 15 km vabatehnika ühisstardist sõidus.

Šveitsi suusataja on alates 2010. aastast võitnud kolmel järjestikusel olümpial 15 km eraldistardist võistluse. Tema trumpala on tänavu kavas 11. veebruaril ning sõidetakse seekord klassikalises tehnikas. Lisaks on tal veel üks kuldmedal ette näidata suusavahetusega sõidust, mille ta võitis Sotši mängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles