Pekingis medali võitnud austerlanna tegi dopingupatuse Max Hauke aadressil karmi avalduse

Postimees Sport
Copy
Teresa Stadlober (vasakul) oli pronksmedali üle väga rõõmus.
Teresa Stadlober (vasakul) oli pronksmedali üle väga rõõmus. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Austria murdmaasuusataja Teresa Stadlober võitis laupäeval toimunud naiste suusavahetusega sõidus (7,5+7,5 km) pronksi ning avaldas pärast triumfi, et 2019. aasta Seefeldi MMil dopinguskandaali kistud kaasmaalane Max Hauke hävitas Austria suusatamise ning ta ei tohiks meedias figureerida.

«Nüüd on liiga hilja vabandada. Ta oleks pidanud sellele mõtlema enne, kui dopingut kasutas. Ta hävitas kõik. Ta ei tohiks pressis figureerida. Ta hävitas Austria suusatamise,» põrutas Stadlober pärast medalivõitu.

Stadlober võitis Pekingi olümpial pronksi norralanna Theresa Johaugi ja venelanna Natalja Neprjajeva järel. Viimati võitis Austria taliolümpialt murdmaasuusatamises medali 2006. aastal, kui meeste 50 km maratonis tuli pronksile Mihhail Botvinov.

Veebruari lõpus möödub kolm aastat Eesti (ja Euroopa) spordimaastikku raputanud Seefeldis päevalgele kistud dopinguskandaalist, mille üks vedajaid oli suusatreener Mati Alaver.

Inimestel on meeles videokaadrid, mis lekkisid Austria politseist, kus on näha, kuidas Hauke tegeles verevahetusega. Hauke meenutas hiljuti kolm aastat tagasi toimunud sündmusi ning sellest kirjutas ka Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles