Johaug vastas eksperdile, kes viskas nalja, et supervormis norralanna teeb teatesõidus neli vahetust

Postimees Sport
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: INPHO/Bryan Keane via www.imago-images.de/Scanpix

Kuigi Therese Johaug võitis laupäeval võimsa etteastega naiste suusavahetusega sõidu, siis on eksperdid hakanud kahtlema Norra naiskonnas, mis peaks teatesõidus kaitsma olümpiakulda. On isegi visatud nalja, et supervormis Johaug võiks sõita kõik neli vahetust.

Johaugi triumfi taustal jäid teised norralannad suusavahetusega sõidus kõrgest mängust kaugele. Helene Marie Fossesholm oli 18. kohal ja Ragnhild Haga lõpetas alles 29. kohal, kaotades Johaugile üle nelja ja poole minuti.

Just teiste sportlaste tulemuste taustal on spetsialistid hakanud kahtlema, kas Norra naiskond suudab kaitsta 2018. aasta teatesõidu olümpiakulda. Pyeongchangis kuulusid kuldsesse nelikusse Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga ja Marit Björgen.

«Naiste teatesõit võib tulla päris huvitav. Rootsi, Soome, Venemaa, USA ja ka Saksamaa võivad pakkuda Norrale konkurentsi. Võime võita kulla, aga jääda ka neljandaks. Oleks parem, kui kõik neli vahetust sõidaks Johaug,» pakkus Norra TV2 ekspert Petter Skinstad naljatledes.

Johaug oskas selle nalja peale vaid naerda ja vastas: «Seda küll ei juhtu. Nüüd on distants 5 km, see on teistsugune võistlus. Näeme, kas Heidi Weng suudab tagasi tulla või mitte. Teatesõit on teatesõit.»

Johaug vihjas Heidi Wengile, kes andis enne olümpiat positiivse koroonaproovi ning pole selge, kas ta pääseb Hiinas starti või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles