Esmakordselt olümpiavõitjaks kroonitud Bolšunov: minu emotsioonid on hetkel kirjeldamatud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: Tobias Schwarz/Scanpix

Meeste esimesel murdmaasuusatamise distantsiks oli suusavahetusega sõit, mille võitis ülivõimsalt Aleksandr Bolšunov. Karjääri esimese olümpiakulla teeninud venelane seadis plaaniks kõik mängu panna enne viimaseid kilomeetreid.

Bolšunov suutis koos Iivo Niskaneniga konkurentidelt eest sõita klassika poole teisel ringil. Üheskoos töötades suurendati järjepanu edu peagrupi ees ning pärast suusavahetust läks venelane omateed.

Lõpuks finišeerus Bolšunov uhkes üksinduses ja sai Venemaa Olümpiakomitee lippu suusastaadionil lehvitada. Tema edu koondisekaaslase Denis Spitsovi ees oli lõpuks 1.11 ning pronksi võitnud Niskaneni ees 2.00,2.

«Minu emotsioonid on hetkel kirjeldamatud. Mulle pole veel kohale jõudnud, et olen olümpiavõitja. Eriti arvestades möödunud kuud, kus minu enesekindlus täielikult kadus. Olen väga õnnelik ja tänulik, et suutsin ideaalse sõidu kokku panna,» lausus värske olümpiavõitja Venemaa meediale.

«Täna hommikul mõistsin, et tunnen end väga tugevalt ja sellest võib tulla ilus sõit. Otsustasin kohe klassika poolel tempot tõsta ja konkurendid jäid seejärel maha. Teadsin, et pean maksimaalselt rajal pingutama, sest finišisirgele ei soovinud ma sõitu jätta. Kõik õnnestus planeeritult,» lisas venelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles