OLÜMPIARAADIO Kaarel Nurmsalu: Eesti suusahüpete siht peab olema 2026. aasta olümpial meeskonnaga Soomet edestada

Postimees Sport
Copy
Kas 2026. aastal võiks suusahüppaja Artti Aigro aidata Eesti meeskondlikult Soomest kõrgemale?
Kas 2026. aastal võiks suusahüppaja Artti Aigro aidata Eesti meeskondlikult Soomest kõrgemale? Foto: Tairo Lutter

Eesti suusahüppajate Artti Aigro ja Kevin Maltsevi esitus normaalmäel loodetud tulemust ei toonud, sest teise vooru kumbki eestlane ei pääsenud. Endine tippsuusahüppaja Kaarel Nurmsalu vaatab aga lähitulevikku optimistlikult ning seadis Kuku Olümpiaraadios Eesti suusahüppajatele ambitsioonika sihi: saata 2026. aasta taliolümpial starti meeskond ja edestada sellega Soomet!

Nurmsalu nimel on 2014. aasta Holmenkolleni MK-etapi 6.kohaga Eesti suusahüppajate parim rahvusvaheline tulemus. Pärast karjääri lõpetamist on ta võtnud enda kanda täiesti mitteametliku ametikoha, olles Eesti parimate suusahüppajate konsultant, kellega võib rääkida täpselt sellest, mis parajasti hingel.

«Kas minu suhtlus Artti ja Keviniga just igapäevane on, aga hooaja keskel aegajalt ikka räägime. Reeglina siis, kui on midagi pahasti, sest kui läheb hästi, on jutustajaid teisigi ja ma proovin sel ajal mitte torkida. Aga eilegi tegime 15-20 minutit pika videokõne, võib-olla sain neile natuke nõu ja mõtteid anda,» rääkis Nurmsalu. «Mina soovin, et Eesti suusahüpetel läheks hästi. Kui saan kuidagi aidata, siis teen seda.»

Mis nivoo tuleks ületada, et kriteeriumi «läheb hästi» saaks lugeda täidetuks? «MK-sarjas võiksid Kevin ja Artti olla stabiilselt punktikohtadel. Kui see õnnestub, juhtub päris sageli, et oled ka 20 parema seas. Ning sealt omakorda on väike samm esikümnesse. Seega kaks meest pidevalt MK-sarjas punktidel ja paar meest kontinentaal karikasarjas punktidel, et oleks järelkasvu.

Kui vaatame neli aastat edasi, siis võiks Eesti 2026. aasta taliolümpiamängudel lõpuks ometi välja panna oma suusahüppemeeskonna. Ja mitte lihtsalt välja panna, vaid näiteks ka soomlastele ära teha. Soome seis ei ole praegu kõige tugevam. Samuti oleks võib-olla mõistlik Eesti koondis taas kokku võtta. Praegu harjutab Kevin tšehhidega ja Artti soomlasega, aga meil on rohkem kui paar noort peale tulemas. Vist tuleks teha ühine rusikas,» arutles Nurmsalu.

Kanal 2 suusahüppeülekannete ekspertkommentaator Nurmsalu selgitas Olümpiaraadios ka, kuidas mõjutab Pekingi olümpiavõistlusi asjaolu, et mitte ükski maailma tippudest polnud enne Pekingisse saabumist saanud neil trampliinidel võistelda, sest tavapärased katsevõistlused MK-etapi näol jäid koroonapiirangute tõttu pidamata.

Olümpiaraadio vahendab Pekingist värske meeste suusavahetusega sõidu olümpiavõitja Aleksandr Bolšunovi ja Soome medaliarve avanud Iivo Niskaneni kommentaare. 33. koha saanud ning Johannes Hösflot Kläbot edestanud Alvar Johannes Alev seab järgmisteks startideks sihid juba kõrgemale. Koroonaviirusega nakatunud kahevõistleja Kristjan Ilves räägib elust kurikuulsas isolatsioonihotellis.

Räägime ka laias maailmas kõneainet pakkunud teemadest. Therese Johaug tembeldati laupäevase olümpiavõidu inglisekeelses ajakirjanduses halastamatult "dopingukaristust kandnud sportlaseks. Meeste ühekelguvõistlusel viis aga 31. koha saanud Saba Kumaritašvili lõpule teekonna, mis tema onupojal Nodaril 12 aastat tagasi traagiliselt katkes.

Olümpiaraadio on eetris argipäeviti kell 14 ja nädalavahetustel kell 15 iga päev Pekingi taliolümpiamängude lõpuni. Saatejuht on Ott Järvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles