Rootsi suusakoondis pole Pekingis rahul: küll on stardiaeg kehv, küll on liiga vähe busse

Christopher Krutto
Copy
Rootsi suusatäht Frida Karlsson.
Rootsi suusatäht Frida Karlsson. Foto: JEWEL SAMAD/SCANPIX

Rootsi suusakoondis pole Pekingi olümpial mitme asjaga rahul.

Esiteks häirib neid 8. veebruaril sõidetava sprindi toimumise aeg. Nimelt tehakse võistlusega algust kohaliku aja järgi kell 16. Viimasena sõidetav meeste finaal algab kell 20.

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) on kehtestanud külmalimiidiks võistlustel -20 kraadi. Kui temperatuur langeb alla selle, siis tuleks võistlused ära jätta. Rootsi suusakoondise mänedžeri Anders Byströmi sõnul on Pekingis koos tuulekülmaga kohati lausa -30 kraadi.

«Oleme tiimiga rääkinud võistluse varasemaks liigutamise palve esitamisest. Samas ma ei arva, et see olümpiat arvesse võttes võimalik oleks. Kui tegu oleks MK-etapi või MMiga, oleks seis teine. Ajakava oli juba aasta aega tagasi teada, aga nüüd on aeg võistlusteks,» rääkis Byström SVT-le.

«Meil on temperatuurilimiidid, aga ma ei tea, kas tuulekülma arvestatakse. Kui FIS ütleb, et väljas on -17, aga tuulekülm on -35, siis mis me tegema peame?» lisas ta.

Lisaks sellele kritiseeris ta ka olümpiaküla ja võistluspaikade vahel liikuvate busside vähesuse üle.

«Oleme saatnud taotluse, et busside arvu suurendataks. Neis on sildid, et kõrvuti ei tohi istuda, aga lõpuks on bussi peal nii palju inimesi, et nad peavad kõrvuti istuma, mis on päris halb. Need sõidavad iga poole tunni tagant. Minu arvates on see liiga harv,» rääkis Byström Dagbladetile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles