Värske olümpiavõitja rääkis kaamerate ees talle ootamatult helistanud peaministriga

Postimees Sport
Copy
Nils van der Poel.
Nils van der Poel. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Rootslane Nils van der Poel võitis meeste 5000 meetri kiiruisutamises täna Pekingis kuldmedali. Sportlane andis parasjagu intervjuud Discovery Rootsile, kui selle katkestas ootamatu telefonikõne.

«Ma pole kunagi sellist pinget enne võistlust tundnud,» rääkis van der Poel ajakirjanikule. «Aga selle pinge olin endale peale pannud peamiselt ma ise. Tahtsin väga, et täna läheks kõik hästi. Ja läkski.»

Mida tundis van der Poel siis, kui oli kolm sekundit maha jäänud ja minna oli veel kaks ringi? «Ma ei saanud sellest aru,» tõdes uisutaja. «Ma jälgisin oma ajakava ja seal olin ma ajast ees.»

Sel hetkel katkestas intervjuu ootamatu telefonikõne Rootsi peaministrilt Magdalena Anderssonilt, millele Nils van der Poel kaamerate ees vastas.

«Ma soovin teid olümpiakulla ja olümpiarekordi puhul õnnitleda!» sõnas peaminister. «Fantastiline võistlus! Palju õnne!»

«Suur tänu, see on imeline tunne,» vastas van der Poel. «Väike poiss minus, kes on sellest kümme aastat unistanud, on väga rõõmus.» Kui Andersson uuris, mis saab järgmisest võistlusest, ütles Nils, et praegu sellele ei mõtle, vaid hakkab hoopis torti sööma: «Jah, nüüd me tähistame!»

Peaminister ütles ka, et valmistudes tänaseks võistluseks võttis ta hommikul välja endagi uisud ja käis järvejääl uisutamas. «Ma püüan seda teha ka teie järgmiseks võistluseks,» lubas Andersson omalt pooltki kaasa aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles