PM PEKINGIS Varguse ohvriks langenud Eesti mäesuusataja jäi olümpiadebüüdiga rahule

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kaitlyn Vesterstein oma esimesel rahvusvahelisel võistlusel.
Kaitlyn Vesterstein oma esimesel rahvusvahelisel võistlusel. Foto: WOLFGANG RATTAY

Arvestades, et Pekingi taliolümpial võistlev väliseestlasest mäesuusataja Kaitlyn Vesterstein pole varem osalenud ühelgi MK-etapil ega tiitlivõistlusel, on fakt, et ta jõudis suurslaalomi mõlemal laskumisel finišisse, ikkagi aplausi väärt. Nagu ka lõpuprotokollist vastu vaatav 35. koht.

Sest selle tembuga – lõpujoone ületamisega – sai kahe laskumise kokkuvõttes hakkama kõigest 49 naist starti tulnud 80st. Katkestajate seast võib leida sealjuures suurslaalomi Pyeongchangi olümpiavõitja, ameeriklannast superstaari Mikaela Shriffini, ent mitte USAs elavat meie Vestersteini.

Kuigi avalaskumisel kogunes rootslannast MK-sarja üldliidrile Sara Hectorile (57,56) kaotussekundeid 7,83, oligi 22-aastase väliseestlase jaoks kõige tähtsam oma kõrvalalal lihtsalt finišisse jõuda.

Vestersteini esimene laskumine:

«See oli põhiline, sest katkestajaid oli täna tõesti väga palju,» lausus ta ise pärast avalaskumist ega varjanudki, et tegemist on kõige raskema rajaga, kus ta eales võistelnud. «Kindlasti kõige pikem ja väljakutsuvam.»

Vestersteini teine laskumine:

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles