VIDEO Ebaõnn rikkus Kelly Sildaru olümpiadebüüdi (3)

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru Pekingi olümpia Big Airi kvalifikatsioonis.
Kelly Sildaru Pekingi olümpia Big Airi kvalifikatsioonis. Foto: Tairo Lutter

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru olümpiadebüüt lõppes Big Airi 17. kohaga. Finaali pääsemiseks tulnuks mahtuda 12 tugevama sekka. Õnneks oli tegemist eestlanna kolmest alast nõrgimaga. 

Sildaru alustas tagasihoidlikult, avalaskumise nigela maandumise tõttu teenis ta vaid 40,25 punkti. Teine sooritus oli aga oluliselt parem, 85,25 silma andsid kõvasti lootust.

Kahjuks otsustava, kolmanda hüppe järel lipsas Sildarul üks suusk jalast. Ta jäi küll püsti, ent kohtunikud hindasid sooritust vaid 28 punktiga. Kuna arvesse läksid kolme laskumise kaks paremat tulemust, pidi eestlanna leppima 17. koha ja eelvõistlusega. 

«Mul ei olnud selgelt plaani finaali jõuda. Kui aga teise hüppe ära maandusin ja punkte nägin, sain aru, et mul on võimalus ikkagi finaali pääseda. Siis tekkis ootus ja lootus. Tegingi oma asja ära, aga kahju, et suusk jalast tuli,» sõnas Sildaru.

«Tegin oma osa ära ja kõik tuli välja, aga suusk tuli jalast ära, mis polnud minu süü. Kurb, et varustus mind alt vedas. Pigem on see harv nähtus, et suusk heal hüppel jalast tuleb, aga seda tuleb ikka aeg-ajalt ette.»

Vaata videost kõiki kolme Sildaru laskumist:

Uuesti saab Sildarule kaasa elada 13. veebruaril, kui toimub pargisõidu kvalifikatsioon. Päev hiljem peetakse juba finaalvõistlus. Rennisõidu kvalifikatsioon on kavas 17. ja finaal 18. veebruaril.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles