VIDEO ⟩ Sildaru suurim konkurent tegi raskes seisus seda, mida eestlanna ei suutnud (2)

Postimees Sport
Copy
Eileen Gu pääses ehmatusega.
Eileen Gu pääses ehmatusega. Foto: Jae C. Hong/AP/Scanpix

Sarnaselt Kelly Sildarule oli Big Airi kvalifikatsioonis keerulises seisus eestlanna kange rivaal Eileen Gu. Ameerika juurtega hiinlanna tuli olukorrast aga edukalt välja ja jõudis homsesse finaali. 

Kuigi Gu sai avalaskumisel kirja väga tugevad 89 punkti, siis teise katse kukkumise tõttu langes ta otsustava soorituse eel 16. kohale. Kuna finaali pääsesid vaid 12 paremat, oli olukord päris ärev. 

Üks suuremaid kullasoosikuid aga ei vääratanud. Gu tegi kindla peale soorituse, teenis enda kohta üsna tagasihoidlikud 72,25 silma, ent jõudis kahe edukama laskumise koondskoori 161,25 punktiga viiendana finaali. 

Otsustava hüppe järel näitas 18-aastane sportlane otse-eetris, et tema õlult langes suur koorem. Vaata videost kõiki kolme Gu laskumist:

Sarnases seisus oli ka Sildaru, kelle saatus jäi viimasele katsele. Kahjuks tabas eestlannat ebaõnn, tema üks suusk lipsas maandumisel alt ja nõnda läksid kaotsi head punktid. 19-aastane atleet pidi leppima 17. kohaga. 

Pekingi mängude eel oodatigi alasiseselt just Gu ja Sildaru duelli. Tõsi, Big Air on eestlanna nõrgim külg – medalimängu sekkumine olnuks pigem väike ime. Ent renni- ja pargisõidus on mõlemad kõrges mängus. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles