PM PEKINGIS ⟩ Õlaliigese paigast kukkunud Selevko kavatseb olümpial ikkagi jääle tulla

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Aleksandr Selevko peab oma kava nüüd nii ümber tegema, et õlg rohkem haiget ei saaks.
Aleksandr Selevko peab oma kava nüüd nii ümber tegema, et õlg rohkem haiget ei saaks. Foto: Karli Saul/EOK

Laupäevasel treeningul valusalt kukkunud ning õlga vigastanud iluuisutaja Aleksandr Selevko kavatseb vaatamata traumale homme meeste üksiksõidus jääle tulla.  

20-aastane uisutaja kirjeldas esmaspäevase trenni järel juhtunut ning lisas, et kuigi kukkumine oli valus, ei tulnud olümpiamängudest loobumine tal kordagi isegi mõttesse. Samas tuli tal koos treener Irina Kononovaga oma kava korralikult üle vaadata, et viga saanud õlg selle esitust ei segaks.

«Libisesin ja maandusin treeningul käele. Mind viidi kohalikku haiglasse, kus pidi ootama ja ligi tund aega hiljem pandi õlg paika,» kruttis Selevko, kellel on sama õlg ka varem korra liigesest väljas käinud, ajaratast kaks päeva tagasi.

«Võrreldes esimese päevaga on praegu valu palju vähem. Vaatasime võistluskava koos treeneri ja füsioterapeudiga üle, milliseid kätepositsioone peaks vältima. Tänases trennis sain teha kõiki oma kavaelemente, aga õlaliigese ohutu liikuvusulatuse hoidmiseks tuleb muuta käte koreograafiat. Mul ei tulnud kordagi pähe mõtet, et ma ei võistle. Lähen kindlasti endast maksimumi andma,» jätkas iluuisutaja.

Pekingis resideeruv Selevko on saanud kasutada ka füsioterapeut Sirli Hinni abi, kes tegeleb põhikohaga muidu freestyle-suusataja Kelly Sildaruga. Tema aitas uisutajal ka tänahommikuse trenni tarbeks õla korralikult kinni teipida.  

«Iga treeningu eelselt ja ka enne võistlust kasutame jäika sporditeipi. Teibi eesmärk on anda esiteks sportlasele turvatunnet, teip toestab vigastada saanud kudesid ja vähendab koormust õlalihastele, sest õlaliigest pole võimalik ühegi ortoosiga fikseerida. Sportlane on ise teadlik õlaliigese lubatud amplituudist ja vastavalt sellele kohandab ka oma koreograafia,» sõnas Hinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles