PM PEKINGIS ⟩ Tavadistantsil neli möödalasku teinud Tomingas: tulin olümpiale suuremate ootustega

Copy
2022 Beijing Olympics - Biathlon - Women's 15km Individual - National Biathlon Centre, Zhangjiakou, China - February 7, 2022.
Tuuli Tomingas of Estonia in action. REUTERS/Athit Perawongmetha
2022 Beijing Olympics - Biathlon - Women's 15km Individual - National Biathlon Centre, Zhangjiakou, China - February 7, 2022. Tuuli Tomingas of Estonia in action. REUTERS/Athit Perawongmetha Foto: ATHIT PERAWONGMETHA

Laskesuusatamise olümpiaprogramm jätkus täna naiste tavadistantsiga, kus Eesti sportlased sedapuhku kõrgesse mängu ei sekkunud. Meie parimana saavutas Tuuli Tomingas 43. koha (+5.07,6; 4).

Tomingas alustas sõitu kenasti, eksides lamades tiirudes vaid korra. Võrdlemisi edukalt – samuti ühe eksimusega – õnnestus läbida ka esimene püstitiir, kuid viimases, kuhu ta saabus teise kümne lõpukohtade pärast võideldes, jäid paraku üles kaks märki. Nõnda pudenes Eesti esinumber ka kõrgest mängust. 

Sportlane tunnistas pärast võistlust, et ta polegi Pekingis veel püstitiirudes veel enesekindlust leidnud. «Püsti läks nii nagu ma siin olen lasknud. Trennid on ka näidanud, et väga lihtsalt märgid ikkagi ei kuku mul siin. Lamadestiirus on mõistagi kahju, et see mööda läks. Ma täpselt ei tea, miks see juhtus. Pean hiljem treeneriga arutama,» lausus Tomingas, kes on kergelt hädas hooaja eel laskelaboris tuvastatud paugukartusega. 

«Ma pole veel päris kursis, aga kipun tegema püstilaskmise ajal tobedaid tõmblusi. Viimaste võistluste tekitatud ebakindlus kindlasti süvendab ka seda. Viimaselt MK-etapil läksin päris nukralt ära, ega segateadegi enesekindlust süsitnud. See, et esimeses püstitiirus vaid ühe trahvi lasin, oli positiivne üllatus,» jätkas eestlanna.

Kui varasematel päevadel on Zhangjiakou olümpiaorus valitsenud paras maru, siis täna polnud metsikutest tuuleiilidest haisugi. Kas Tomingas tõdes, et tänased olud olid laskmist silmas pidades väga head ning selle taha midagi ei jäänud. «Olud olid kindlasti ühed kergemad, mis siin olnud. Möödalasud olid pigem minu enda vead,» tunnistas ta.

Suusarajal näitas Tomingas täna 40ndat aega, kiireimale, Tiril Eckhoffile (38.14,8) jäi ta alla 2.39,2. «Suusatada oli suht normaalne. Ei olnud supervormi tunnet, aga ka mitte tuimust, mis oli segateate ajal. Kindlasti üks meeldivamaid päevi siin oldud aja jooksul. Aga noh, mälestus supervormist on natuke teine. Ülihead minekut kindlasti pole. Kahju, et pole suutnud seda tunnet olümpia ajaks tekitada,» sõnas Tomingas, kerge pettumusenoot hinges.

«Ei midagi suurejoonelist ega totaalne läbikukkumine,» sõnas ta 43. koha kohta kokkuvõtlikult. «Enesetunne oli parem kui eelnevatel päevadel, ent tulin olümpiale suuremate ootustega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles