PM PEKINGIS ⟩ Isolatsioonihotellis istuma pidanud Külm: see oli minu elu raskeim võistlus

Copy

Pekingi olümpiamängudel positiivse koroonatesti andnud ning isolatsioonihotellis elama pidanud Susan Külm sai täna ikkagi naiste individuaaldistantsile startida. Olümpiadebüüt oli eestlannale äärmiselt keeruline ning see päädis 82. kohaga.

Külma jaoks pole olümpia olnud sugugi kerge. Ta pidi kohe isolatsioonihotellis viibima ning ei saanud korralikult võistlusteks harjutada ega valmistuda. Seetõttu polnud naiste 15 km distants talle lihtne ülesanne.

«Oli väga raske. See oli minu elu raskeim võistlus,» lausus Külm alustuseks ning tunnistas, et isolatsioonihotellis elamine jättis tänasele võistlusele ka jälje. «Ega ta lihtne pole seal lihtsalt olla ja mitte trenni teha. Lisaks veel see kõrgus ja külm ilm. Kõik asjad kokku teevad võistlemise raskeks.»

Sportlane oli selgelt väga löödud ning kergemaks ei teinud ka olemist väga külmaks kangestunud näpud. Kokku eksis Külm täna lasketiirudes kuuel lasul.

«Ma ei tea, mida edasi teha oma kätega. Need on esimest ringist saadik täiesti jääs. Ma ei teadnud, kus päästik on. Tegin nii hästi, kui suutsin,» sõnas ta veidi ega hiljem kirjutavale pressile. 

Paraku näib, et karantiinipäevad jätsid oma jälje ka suusavormile. «Ei arvanud, et nii kehv olen. Sain juba teisel ringil väga suure kangi ja lihtsalt tatsusin kahe jala peal. Tohutu pettumus,» ütles ta.

Väga palju kergem polnud ka oma kolmandatel olümpiamängudel osaleva Johanna Talihärma sõit. Lasketiirudes kolm möödalasku teinud eestlanna lõpetas kokkuvõttes 66. kohal.

«Rajal oli suusasõit päris kohutav ja tiirudes sain keskmiselt hakkama. Soovinuks kindlasti paremini, aga kui keha ei lase sõita, siis pole midagi teha. See aasta ei lase keha head tulemust teha,» sõnas ta teleintervjuus. 

Hiljem, kirjutavale pressile, lisas Talihärm: «Eks ikka loodan koguaeg, et äkki nüüd on seis paremaks läinud, aga nagu näha oli, ei ole. Väga nõme oli rajal olla, kui pingutad ja pinguta, aga kuhugi ei lähe.»

Sealjuures trennides on Talihärma enesetunne olnud veel enam-vähem, kuid tänane mõjus täieliku šokina. «Kohe esimesest ringist oli hing paelaga kaelas. Lihtsalt ei tulnud hapnikku peale. Hingeldasin ja hingeldasin, aga no ei tule,» sõnas ta. 

Lasketiirus näidatu üle eestlanna siiski häbi ei tunne, kuid nendib, et on võimeline ka paremaks. «Hõiskama ei pane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles