TIPPHETKED Haruldase saavutusega hakkama saanud Herrmann: imeline, et mind saab kutsuda olümpiavõitjaks

Karl-Joosep Küngas
Copy

Olümpiamängude laskesuusatamise naiste individuaal pakkus suurüllatuse, kui kuldmedal asetati Denise Herrmanni kaela. Sakslannast sai üks väheseid sportlasi, kes võitnud olümpiamedali nii murdmaa- kui ka laskesuusatamises.

Kaheksanda stardinumbriga rajale tuisanud Herrmann valis 15 km distantsi alguses rahulikuma tempo. Seda ennekõike, et tema kirstunaelaks olevad lasketiirud võimalikult täpselt läbitud saaksid. Tegelikult näitas Herrmann juba hooaja jooksul, et võib individuaalis poodiumile kerkida, sest Östersundis teenis sakslanna kolmanda koha.

Sarnaselt Östersundiga tegi Herrmann täna lasketiirudes ühe eksimuse, ent täna piisas sellest, et esikoht noppida. Ta edestas finišis Anaïs Chevalier-Bouchet'd 9,4 ja Marte Olsbu Röiselandi 15,3 sekundiga.

«Imeline, et mind saab olümpiavõitjaks kutsuda. See oli minu unistuseks, ent ma ei uskunud, et see võib individuaalis juhtuda. Keskendusin terve sõidu ainult lasketiirudele. Proovisin võimalikult palju energiat säilitada ja kõik õnnestus ideaalselt. Minu unistus on nüüd täitunud,» lausus värske olümpiavõitja.

Nüüd on Herrmannil auhinnakapis kaks olümpiamedalit. Esimene tuli neist 2014. aastal Sotšis murdmaasuusatamise naiste teatesõidus, kui ta Saksamaa naiskonna ankrunaisena pronksmedalile aitas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles