Laskesuusakaunitar Wierer andis Zhangjiakou võistluspaigale kohutava hinnangu (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dorothea Wierer.
Dorothea Wierer. Foto: Frank Augstein/Scanpix

Laskesuusaäss Dorothea Wierer on täiesti šokeeritud, millistes tingimustes peab Pekingi olümpiamängudel võistlema. Nüüd hindab ta MK-sarja karmimaid paiku hoopis helgemalt.

Tänane naiste individuaaldistants peeti suhteliselt kargetes tingimustes. Kui võistluse alguses paistis päike ning õhutemperatuur püsis 8 miinuskraadi ümber, siis hiljem langes temperatuur mitme pügala võrra. Siiski tuleb neid arve Itaalia sporditähe hinnates vaadata suhteliselt kriitiliselt ja miskipärast tunduvad need kargemad.

«Siin on hooaja kõige hullemad olud. Kui tavaliselt on sarnast külma mõnes võistluspaigas paar päeva, siis siin koguni kolm nädalat. Me lihtsalt ei suuda panna piisavalt riideid võistlusvormi alla, et soojas võistelda,» lausus Wierer pärast 18. kohaga lõppenud võistlust.

Varasemalt pidas Wierer Soomes korraldatavat Kontiolahti MK-etappi kõige hullemaks. Seda eelkõige pimeduse, külma ja tugeva tuule tõttu. Nüüd on itaallanna Kontiolahtit rohkem hindamas. «Siin on oluliselt külmem ja seetõttu oskan Soomes toimuvat MK-etappi kõrgemalt hinnata. Siin mulle külma tõttu ei meeldi,» tõdes Wierer muiates.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles