Venelased lõpetasid skandaalseks kujunenud võistlusel 54 aastat kestnud medalipõua (2)

Postimees Sport
Copy
Venemaa olümpiakomiteed esindav suusahüppaja Irina Avvakumova.
Venemaa olümpiakomiteed esindav suusahüppaja Irina Avvakumova. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Venemaa olümpiakomiteed esindavad suusahüppajad tegid Pekingi olümpial ajalugu kui võitsid pärast 54 aastat pausi olümpiamedali. Skandaalseks kujunenud segavõistkondade võistluse võitis Sloveenia, teiseks tulid venelased ja pronks kuulus Kanada nelikule.

Venemaa hõbedasse nelikusse kuulusid Irma Mahhinja, Danil Sadrejev, Irina Avvakumova ja Jevgeni Klimov. Viimati võitis venelane olümpiamedali 1968. aastal, kui Grenoble’i mängudel sai kulla Vladimir Belousov.

Esmakordselt olümpiamängude programmi kuulunud suusahüpete segavõistkondade võistluse skandaalsus seisnes ülikarmis hüppekombinesoonide kontrollis, sest sportlaste tulemust ei võetud arvesse viiel korral.

Ala domineerinud Saksamaa suusahüppaja Katharina Althaus diskvalifitseeriti ebasobiva hüppekombinesooni tõttu juba avavoorus ning lõppvõistlusele Saksamaa ei pääsenudki. Lisaks langesid kohtunike luubi alla Jaapan ja Austria, kes said lõpuks neljanda ja viienda koha.

Teises voorus tühistati norralannade Anna Odine Strömi ja Silje Opsethi tulemused ehk algselt teist kohta hoidnud Norra koondis pudenes kaheksandaks. Kulla võitnud Sloveenia segavõistkonda kuulusid Urša Bogataj, Nika Križnar, Peter Prevc ja Timi Zajc.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles