Norralase arust ei tohiks Bolšunov ja teised venelased olümpial olla (3)

Postimees Sport
Copy
Aleksander Bolšunov.
Aleksander Bolšunov. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Norra rahvusringhäälingu (NRK) ajakirjaniku Jan Petter Saltvedti sulest ilmus artikkel, kus ta avaldab, et Aleksander Bolšunov ja teised Venemaa sportlased ei tohiks üldse olümpiamängudel olla.

«Bolšunov võidab nii palju kuldmedaleid kui ta tahab. Ainus probleem on, et tema ja teised venelased ei tohiks sellel olümpial ollagi,» viitas Saltvedt Venemaale määratud karistusele, et nad ei tohi olümpial oma lipu all võistelda.

Tema arvates pidanuks Venemaa sportlased kaheks aastaks olümpialt kõrvaldama, kuid Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) tahab, et maailma suurim riik võistleks mängudel ja kaasaks oma sponsorraha.

Suusavahetusega sõidus kulla võitnud Bolšunov oli ka võistlusjärgsel pressikonverentsil sunnitud vastama dopinguküsimustele. «Mulle ei meeldi, et te viitate üldse dopingule. Kui ma kuulen seda sõna, siis soovin ruumist lahkuda. Ma vihkan dopingut, sest sellel pole spordis kohta,» vastas Bolšunov kaudsetele süüdistustele.

Vene meedial on alati varnast võtta nö Therese Johaugi kaart, kes on organismist avastatud keelatud ainete tõttu pidanud võistluskeeldu kandma, kuid võitis Pekingis suusavahetusega sõidus esimese individuaalse olümpiakulla.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles