Suurima konkurendi sõnad kütsid Johaugi üles

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Frida Karlsson (vasakul) ja Therese Johaug suusvahetusega sõidus.
Frida Karlsson (vasakul) ja Therese Johaug suusvahetusega sõidus. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Laupäevases suusavahetusega sõidus karjääri esimese individuaalse olümpiakulla võitnud Therese Johaug tunnistas, et edukas võistluses oli osati «süüdi» ka tema eeldatavalt suurim konkurent Frida Karlsson. 

Pekingi mängude eel oodati suurt Johaugi ja Karlssoni duelli. Esimeses vaatuses jäi aga kindlalt peale soolosõiduga kulla teeninud norralanna. Rootslanna jäi poodiumilt sootuks välja, viiendaks, kaotust võitjale kogunes 42,5 sekundit.  

Naljaga pooleks võib öelda, et Karlsson kutsus mõned päevad enne olümpia avavõistlust ise kurja karja. Rootslanna sõnas suusavahetusega sõidu eel, et kuna ta on veidi pikem kui Johaug, sobivad Pekingi olud talle paremini. Praktikas see aga nii polnud.

«Nüüd võime selle üle naerda. Aga kuulsin Fridat ütlemas, et tal on eelis, kuna ta on pikem. Olen nüüd paganama rahul, et võitsin. Tore, et meie, pisikesed, oleme kiireimad!» rääkis Johaug lõbusalt. 

Ta lisas: «Rootslaste esitus oli veidi üllatav. Arvasin, et Frida on kindlasti poodiumil. Aga muidugi sõltub palju ka konkreetsest päevast.»

Mõnevõrra üllatuslikult oli Karlsson parima rootslannana viies. Tema ja Johaugi vahele mahtusid venelanna Natalja Neprjajeva, austerlanna Teresa Stadlober ning soomlanna Kerttu Niskanen. 

Kuidas jagunevad medalid tänases sprindis? Jälgi Postimehe otseülekannet ja -blogi ning saad teada! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles