Kaks Norra koroonasuusatajat pääsesid viimaks karantiinist. Mis saab olümpiast?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Heidi Weng.
Heidi Weng. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Veidi rohkem kui nädal enne Pekingi olümpia algust nakatusid koroonaviirusega Norra murdmaasuusatajad Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå. Nad pääsesid nüüd viimaks isolatsioonist. Mis saab edasi?

Mõlemad suusatajad pidid Itaalias Seiser Almis – seal peeti olümpiaeelne laager – veetma karantiinis kümme päeva. Norra koondise arst Ove Feragen kinnitas eile õhtul VG-le, et Weng ja Kalvå on mõlemad jõudnud kodumaale. Tema sõnutsi said sportlased saapamaal juba isolatsiooni lõpus vaikselt treenida. 

«Rusikareegel on, et enne Pekingisse sisenemist tuleb anda neli negatiivset koroonatesti. Need tuleb teha nelja päeva jooksul enne äralendu,» oli Ferageni vastus küsimusele, mis seis on Wengi ja Kalvå olümpialootustega. 

Juba varasemalt oli teada, et Kalvåt asendab vähemalt esialgu Ragnhild Haga, kes on Pekinigis kohal ning lõpetas suusavahetusega sõidu 29. kohal. Wengi, kes võiks reaalselt võidelda ka medalite eest, asemel kedagi Hiina ei saadetud. 

«Kui Heidi teekond ei lähe sujuvalt, siis saab Anne Kjersti võimaluse. Tema oleks Heidi asendaja. Aga peame võtma päeva korraga. Heidi väärib, et tal jääks vähemalt väike õlekõrs võistlemiseks,» ütles koondise peatreener Ole Morten Iversen 29. jaanuaril.

Aga isegi kui Weng pääseks olümpiale, pole olukord kiita. «Kümme päeva hotellitoas veeta pole kellelegi kerge. See pole just unistuste stsenaarium, kui oled valmistumas olümpiaks,» tõdes Itaalias nakatunutega tegelenud Ferageni.

Pekingi murdmaasuusatamise programmis on naiste jaoks veel kavas tänane sprint, 10. veebruari klassikatehnikasõit, 12. veebruari teatesõit, 16. veebruari paarissprint ja 20. veerbuari 30 km vabatehnikamaraton. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles