FOTO Olümpia koroonahotellis viibinud laskesuusataja näitas kohutavaid tingimusi: nutsin iga päev

Postimees Sport
Copy
Valeria Vasnetšova (vasakul).
Valeria Vasnetšova (vasakul). Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Pekingi olümpial on palju sportlasi sattunud positiivse koroonaviiruse proovi tõttu n-ö karantiinihotelli. Nii mõnedki kritiseerivad teravalt sealseid tingimusi, ühe nukraima avalduse tegi Venemaa laskesuusataja Valeria Vasnetšova.

«Mu kõht valutab, olen kahvatu ja mul on silmade ümber mustad ringid. Tahan, et see lõppeks. Nutan iga päev. Olen väga väsinud,» postitas Vasnetšova sotsiaalmeedias.

Kuuldavasti puudusid 24-aastasel biatleedil koroonaviiruse tunnused. Halva enesetunde taga oli kohutav toit. Vasnetšova riputas üles pildi, kus paistavad karbis tavaline pasta, apelsinikaste, söestunud liha, paar kartulit. Ent ei midagi rohelist. 

Venelanna andis mõista, et kõik peale kuiva pasta on põhimõtteliselt söögikõlbmatu. Ühel päeval tarbis ta aga ära kogu rasva, sest kõht oli lihtsalt nii tühi. Muide, sama toitu pakuti mitu päeva järjest nii hommikuks, lõunaks kui ka õhtuks.

«Mu luud juba paistavad välja,» viitas Vasnetšova kaalukaotusele.

Õnneks on kuulda olnud, et pärast sotsiaalmeedia postitust õnnestus Venemaa koondise initsiatiivil sportlasele ka sobivamat toitu viia. «Vähemalt nüüd ta naeratab. See ongi peamine,» ütles pressiesindaja Sergei Averjanov.

Nüüdseks peaks Vasnetšova olema karantiinist pääsenud. 

Kuigi leidub ka paremate tingimustega karantiinihotelle, on kriitikanooli loopinud ka mitmed teised atleedid. Lisaks kõlbmatule ja vähesele kogusele toidule kurdetakse pisikeste ja räpaste tubade ning treeningvahendite puudumise üle.

Lisaks koheldakse atleete erinevalt: mõned võisid isolatsiooni jääda olümpiakülla, samas kui teised suunatakse karantiinihotelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles