VIDEO ⟩ Meeste iluuisutamise lühikavas püstitati uus maailmarekord (2)

Postimees Sport
Copy

Iluuisutamise meeste lühikavas püstitas ameeriklane Nathan Chen 113.97 punktiga uue maailmarekordi. Võistluse järel tunnistas ta, et ei suutnud pärast kava emotsioone tagasi hoida.

Uue maalimarekordi püstitanud Cheni järel tuli kaks jaapanlast – Yuma Kagiyama ja Shoma Uno. Chen kiitis võistluse järel peetud pressikonverentsil konkurente. «Ma olen väga rõõmus, et saan siin olla ja võistelda kahe hämmastava uisutajaga, kes sporti edasi viivad,» sõnas ameeriklane.

Pärast edukat kava näitas kolmekordne maailmameister välja ka võimsaid emotsioone. «Ma ei tea, mis mind tabas. Ma ei tee tavaliselt selliseid asju, aga see lihtsalt tundus õige. Ma ausalt öeldes väga ei mõelnud. Ma olin lihtsalt väga õnnelik ja sellepärast see tuligi ilmselt välja,» seletas Chen.

2014. aastal Sotšis ja 2018. aastal Pyeongchangis olümpiavõitjaks kroonitud jaapanlane Yuzuru Hanyu tegi eksimuse ja jäi seetõttu vabakavas alles kaheksandaks. Cheni sõnul ei saa teda alahinnata.

«Tegu on kahekordse olümpiavõitjaga. Vahet ei ole, mida ta tulevikus teeb, ta on alati tõeline iluuisutamise ikoon ja aegade üks parimaid, kui mitte kõige parem. On suur au olnud temaga koos samal ajal elada ja näha, mida ta on jää peal teinud,» rääkis Chen.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles