Olümpiamedalist unistanud Ustjugov: minu kaheksa aasta tähtsaim start läks untsu

Postimees Sport
Copy
Sergei Ustjugov.
Sergei Ustjugov. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Venemaa olümpiakomiteed esindav Sergei Ustjugov jäi suusasprindis napilt finaali ukse taha ning oli arvamusel, et tema kaheksa aasta tähtsaim start läks untsu. Kahekordne maailmameister unistas olümpiamedalist, kuid täna see ei õnnestunud ja tal tuli leppida kaheksanda kohaga.

«Minu kaheksa aasta tähtsaim start läks untsu,» ütles oma viimase olümpiastardi 2014. aastal Sotšis teinud 29-aastane Ustjugov Venemaa meediale. «Mulle anti võimalus võistelda sprindis, paarissprindis ja teatesõidus. Kui keegi keeldub, siis võin sõita ka maratoni, kuid pean jääma realistiks.»

«Viimase kuu treeningud olid minu jaoks rasked. Mul pole kunagi elus olnud tunnet, et olen psühholoogiliselt suusatamisest väsinud, aga ma pidasin vastu,» lisas Ustjugov.

Medalita Venemaa olümpiakoondis sprindivõistlusel ei jäänud, sest pronks kuulus Aleksander Terentjevile, finaali pääses ka Artjom Maltsev, kes sai viienda koha. Ustjugov õnnitles Terentjevit ning rõõmustas hõbedale tulnud Federico Pellegrino üle, sest on itaallasega treeninud sama juhendaja käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles