Kohtunikud ei märganud viga, mis võis Hiinale maksma minna olümpiakulla

Postimees Sport
Copy
Max Parrot.
Max Parrot. Foto: Osports via ZUMA Press Wire/Scanpix

Meeste lumelaua pargisõidus võitis kuldmedali kanadalane Max Parrot, kuid paljude meelest pidanuks kõige kirkam autasu kuuluma 17-aastasele hiinlasele Yiming Sule, kes jäi hõbedale. Põhjuseks vea teinu kohtunikud, kes ei märganud kanadalase stiiliviga ning andsin talle seetõttu rohkem punkte.

Parrot haaras ühte trikki tehes oma põlvest, kuigi oleks pidanud hoopis haarama kinni oma lumelauast. See oli suur viga, kuid punkte andes kohtunikud seda ära ei märkinud. Parrot sai selles sektsioonis 9,35 punkti maksimaalsest kümnest, kuid eksperdid arvavad, et ta pidanuks saama 6,5 silma.

«Olümpial on ajaraam väga tihe ja kohtunikud on suure pinge all. Nad ei jõua videokordusi vaadata. See on päris karm värk,» ütles BBC ekspert Ed Leigh. Hiinlastel oli võimalus esitada protest, kuid nad loobusid sellest.

Kuigi ametlikult pole süüdistusi esitatud, siis Hiina sotsiaalmeedias on avaldatud kohtunike tööle halvakspanu. Põhjuseks polnud mitte ainult Parroti vea osas silma kinni pigistamine, vaid ka asjaolu, et nende arvates pidanuks Su saama rohkem punkte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles