Mis saab Pekingis medalipidudest? Varem või hiljem on hiinlased ukse taga ja pidu on läbi

Postimees Sport
Copy
Matthias Mayer.
Matthias Mayer. Foto: DIMITAR DILKOFF/AFP/Scanpix

Pekingi olümpial kehtivat ülirangete koroonapiirangute tõttu on medalipidude pidamine raskendatud, kuid sellest hoolimata tahavad sportlased ja taustajõud suuri triumfe veidikenegi tähistada.

Pekingis ülisuurslaalomis kulla võitnud austerlane Matthias Mayer ütles, et väike pidu tuleb kindlasti, kuid varem või hiljem on hiinlased ukse taga ja siis on pidu läbi.

31-aastane Mayer oli kindel, et tahab suurt võitu tähistada, kuid ei avaldanud lootust, et see Pekingis õnnestuda võiks. «Midagi me teeme kindlasti, isegi kui sellest ei tule suuremat paraadi. Varem või hiljem on hiinlased ukse taga ja pidu on läbi,» vihjas mäesuusataja, et ilmselt tuleb leppida väikese lõõgastumisega olümpiakülas.

Mayer on nüüd kolmekordne olümpiavõitja, kullad on ta võitnud ka 2014. ja 2018. aasta mängudelt. Kokku nelja medaliga sai temast Austria läbiaegade edukaim mäesuusataja olümpial.

Kõikide alade peale kokku edestavad teda vaid kahevõistluse legend Felix Gottwald (seitse medalit, neist kolm kulda) ja suusahüppaja Thomas Morgenstern (neli medalit, neist kolm kulda). Mayer aga avaldas lootust, et teda võib 35-aastaselt näha ka 2026. aasta Cortina d’Ampezzo olümpial.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles