Kolmanda kohaga leppinud Bö sattus kaheksakordse maailmameistri kriitika alla

Postimees Sport
Copy
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: Ding Ting/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Täna meeste 20 km tavadistantsil prantslase Quentin Fillon Maillet ja valgevenelase Anton Smolski järel kolmandaks tulnud norralane Johannes Thingnes Bö sattus kodumaal kriitika alla, kui kaheksakordne maailmameister Liv Grete Skjelbreid arvas, et 2018. aastal Pyeongchangis sama distantsi võitnud Bö alustas võistlust liiga kiire tempoga. Tänavu pronksile tulnud Bö vaidles legendile vastu.

Bö alustas tavadistantsi väga hea suusakiirusega ning see üllatas ka Skjelbreidi. Kuigi Bö ja Fillon Maillet eksisid mõlemad kahel lasul ning said kaks trahviminutit, siis edestas prantslane norrakat poole minutiga. See äratas endises tipplaskesuusatajas kahtlusi.

«Võib-olla alustas Johannes liiga kiirelt ja andis järgmistel ringidel aega tagasi. Selle taha võis täna jääda kuldmedal,» ütles Norra rahvusringhäälingus (NRK) eksperdi rolli täitev Skjelbreid.

Bö ütles aga, et andis endast täna kõik ja kuigi ta kaotas järgmistel ringidel Fillon Maillet’ile aega, siis tema kiirem tempo võinuks tähendada ka medalist ilma jäämist.

«Kui oleksin jätkanud Quentini tempos, siis ma pole kindel, kas oleksin suutnud lõpus 15 sekundit venelaselt tagasi võtta,» ütles Bö, vihjates et tal poleks nii tempokalt jätkates jätkunud viimaseks ringiks särtsu, et mööduda Maksim Tsvetkovist ja näpsata pronks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles